Language:
 • fi
 • en
 • se
 • Language: FI / EN
  04.05.2018

  Hae FISE-pätevyyttä digitaalisesti

  Tiedote 4.5.2018

  Julkaisuvapaa

  FISE on kehittänyt pätevyyden hakuun uuden digitaalisen palvelun. Sen myötä pätevyyttä haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Uuden palvelun myötä pätevyyden haku muuttuu sujuvammaksi, tietoturvallisemmaksi sekä täyttää tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

  Ensimmäisenä palvelu otetaan käyttöön rakennussuunnittelijan pätevyydessä. Tavoitteena on saada kaikki pätevyydet palvelun piiriin vuoden 2018 aikana.

  patevyyspalvelu.fi otetaan käyttöön pilottina toimineessa rakennussuunnittelijan pätevyydessä toukokuun alussa. Pätevyysvaatimukset esitetään totuttuun tapaan FISEn verkkosivuilla PÄTEVYYSPALVELU > HAE PÄTEVYYTTÄ -kohdan alla. Täältä hakija ohjautuu digitaaliseen pätevyyspalveluun PÄTEVYYDEN HAKULOMAKE -painikkeesta.

  Ensimmäisellä käyntikerralla hakija rekisteröityy palveluun. Rekisteröinnin yhteydessä suoritetaan ns. vahva tunnistautuminen hakijan henkilöllisyyden varmistamiseksi. Tällä hetkellä käytössä on mobiilivarmenne tai pankkitunnistautuminen.

  Vaiheistetussa digitaalisessa hakulomakkeessa hakija antaa aihealue kerrallaan häntä koskevat tiedot, jotka tallentuvat hakijan profiilille. Kerran annettuja tietoja voi myöhemmin hyödyntää muiden pätevyyksien hakemisessa tai pätevyyden uusimisessa. Lomakkeen voi tallentaa myös kesken täytön ja jatkaa myöhemmin. Hakemus lähetetään palvelun kautta automaattisesti ao. pätevyyslautakunnalle. Kommunikointi hakijan ja lautakunnan välillä tapahtuu sen jälkeen palvelun välityksellä.

  Hakija voi ylläpitää koulutus- ja työkokemustietojaan ajantasaisesti palvelussa. Koulutuksen tai referenssitehtävän voi kirjata palveluun koska vaan ja siihen voi liittää sähköisessä muodossa olevia liitteitä. Näin ollen pätevyyden haun tullessa ajankohtaiseksi hakemuksen täyttäminen on kätevää tietojen löytyessä palvelusta valmiina.

  Tavoitteena on saada FISEn kaikki 78 pätevyyttä uuteen palveluun tämän vuoden loppuun mennessä. Siirtyminen toteutetaan niin, ettei siitä aiheudu toimintakatkoksia ja kaikki pätevyydet ovat koko ajan normaalisti haettavissa. Hakija toimii pätevyyskohtaisen ohjeistuksen mukaan.

  FISEn verkkosivusto osoitteessa www.fise.fi

  Lisätietoa:

  Marita Mäkinen, toimitusjohtaja, FISE Oy
  marita.makinen@fise.fi
  050 574 5099

  Pia Selroos, lautakunnan sihteeri, SAFA ry
  pia.selroos@safa.fi
  041 528 2952

  Uusimmat uutiset

  Arkisto