Language:
 • fi
 • en
 • se
 • Language: FI / EN
  03.01.2018

  Uusi FISE-pätevyys: Betonielementtitehtaan työnjohtaja

  FISEn pätevyysjärjestelmään on perustettu uusi betonielementtitehtaan työnjohtajan pätevyys. Pätevyys on Inspecta Sertifiointi Oy:n betonielementtien FI-merkinnässä edellyttämä työnjohdon pätevyys.

  Betonielementtitehtaat valmistavat tuotteita, joiden tuotehyväksyntä perustuu pääosin CE-merkintään. Suomessa Inspecta Sertifiointi Oy vastaa tuotteiden FI-merkinnästä ja sen tuoteryhmäohjeessa TR15 on edellytetty betonielementtitehtaan betonityönjohtajan pätevyyttä. Pätevyys on alan tarvelähtöinen pätevyys.

  Uuden pätevyyden pätevyysvaatimukset on johdettu maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) betonirakenteiden työnjohtajan kelpoisuusvaatimuksista. Tehdasvalmistuksessa työnjohtajalta ei edellytetä MRL:n kelpoisuutta ja uudessa pätevyydessä vaatimuksia on räätälöity ottaen huomioon tehdasvalmistuksen erityispiirteet. Elementtitehtaan betonityönjohtaja vastaa elementtien valmistuksesta laatuvaatimuksineen sekä tehtaalla elementtien valmistukseen käytettävän betonin valmistuksesta ja betonille asetettujen laatuvaatimusten saavuttamisesta.

  Pätevyydessä on kaksi pätevyysluokkaa: vaativa ja poikkeuksellisen vaativa. Koulutus- ja työkokemusvaatimukset riippuvat haettavasta pätevyysluokasta. Yksityiskohtaiset pätevyysluokkakohtaiset vaatimukset on esitetty FISEn verkkosivuilta.

  Pätevyys on nyt haettavissa. Hakulomake ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta http://fise.fi/patevyyspalvelu/hae-patevyytta/tyonjohtajat/betonielementtitehtaan-betonityonjohtaja/. Pätevyys todetaan hakemusten perusteella betonirakenteiden työnjohtajan pätevyyslautakunnassa. Hakemuksessaan hakija osoittaa, että pätevyysluokan yksityiskohtaiset koulutus- ja työkokemusvaatimukset täyttyvät. Lautakunnan seuraava kokous pidetään 12.3.2018 ja hakemusten tulee olla perillä sihteerijärjestö RKL:ssä kaksi viikkoa ennen kokousta.

  Pätevyyslautakunnan toteama pätevyys rekisteröidään FISEn pätevyysrekisteriin. Pätevyys on voimassa seitsemän vuotta, jonka jälkeen se uusitaan kevennetyllä menettelyllä. Hakemuksesta tulee käydä ilmi tiedot työsuhteista, työkokemuksesta ja päivityskoulutuksesta pätevyyden voimassaoloajalta.

  Uuden pätevyyden myötä FISEn palvelussa on 77 pätevyysnimikettä. Koko kiinteistö- ja rakentamisalan yhteinen, asiantuntijaverkoston avulla ylläpidettävä järjestelmä varmistaa pätevyyksien luotettavuuden, tunnettuuden ja hyödynnettävyyden. Pätevyysjärjestelmä tukee koko alan ammattitaidon ylläpitoa, ja on tärkeä osa jatkuvan oppimisen ja kehittämisen kulttuuria.

  Lisätietoa:

  Marita Mäkinen, toimitusjohtaja, FISE Oy
  marita.makinen@fise.fi
  050 574 5099

  Joakim Högström, RKL ry
  fise@rkl.fi
  045 633 2346

  Uusimmat uutiset

  Arkisto