Language:
 • fi
 • en
 • se
 • Language:
 • fi
 • en
 • se
 • Betonilaborantti

  Betonilaborantti on alan tarvelähtöinen pätevyys.

  Betonilaborantin pätevyydellä varmistetaan osaaminen betoniteknologiassa, betonin valmistamisessa sekä betonin laadun varmistamiseksi tehtävissä testauksissa.

  Pätevyyden hakulomake

  Pätevyysluokat

  Betonilaborantin pätevyydessä ei ole erillisiä pätevyysluokkia. Pätevyys kattaa kaikki vaativuustasot.

  Pätevyysvaatimukset

  Pätevyysvaatimukset koostuvat koulutus-­ ja työkokemusvaatimuksista. Alla on esitetty tiivistetyt pätevyysvaatimukset.

  1. KOULUTUS

  Koulutusvaatimus koostuu tutkinnosta.

  Tutkintona edellytetään kyseiseen tehtävään soveltuvaa rakentamisen alalla suoritettua tutkintoa.

  Tutkinnon voi korvata betonilaborantin kurssilla, joka on sisältänyt tiedot betonin osa-aineista, betoni koostumuksen määrittämisestä, testausmenetelmistä, erikoisbetoneista, betonin kelpoisuuden toteamisesta, betonin valmistuksesta, betonin lujuuden kehityksestä, nuoren ja kovettuneen betonin ominaisuuksista sekä laboratorioharjoituksia.

  2. TYÖKOKEMUS

  Betonilaborantilta edellytetään vähintään 1 vuoden monipuolista työkokemusta betoniin ja sen osa-aineisiin liittyvistä laboratoriotöistä ja/tai betonin valmistuksesta.

  Pätevyyden uusiminen

  Pätevyys on voimassa 7 vuotta kerrallaan, jonka jälkeen pätevyys tulee uusia.

  Pätevyyden uusimisella hakija osoittaa, että on toiminut aktiivisesti todetun pätevyyden määrittelemässä tehtävässä. Hakemuksesta tulee käydä ilmi tiedot työsuhteista, työkokemuksesta ja päivityskoulutuksesta pätevyyden voimassaoloajalta.

  1. TYÖKOKEMUS

  Työkokemus pätevyyden mukaisissa betonilaborantin tehtävissä pätevyyden voimassaoloajalta.

  2. PÄIVITYSKOULUTUS

  Pätevyyttä uusittaessa on osoitettava ylläpitäneensä ja kehittäneensä osaamistaan päivityskoulutuksella. Yleensä edellytetään vähintään yhtä päivityskoulutuspäivää pätevyyden voimassaoloajalta.

  Hakuohjeet

  Pätevyyttä tai pätevyyden uusimista haetaan hakulomakkeella, joka avautuu PÄTEVYYDEN HAKULOMAKE ­painikkeesta tämän sivun yläosassa. Hakulomakkeella on esitetty yksityiskohtaiset pätevyysvaatimukset ja ohjeet pätevyyden hakemiseksi.

  Pätevyyshakemuksen käsittely­ ja rekisteröintimaksut löytyvät HAE PÄTEVYYTTÄ ­kohdasta. Lisätietoja betonilaborantin pätevyyden hakemisesta antaa Betonilaborantin ja valmisbetonityönjohtajan pätevyyslautakuntaa hoitava sihteerijärjestö BY.

  FISEN rekisterissä

  80 Pätevyysnimikettä